HR-bijeenkomsten verbinden & inspireren

Mayra Schoolen schrijft elke maand over haar dagelijkse werkzaamheden als adviseur Sociale Zaken bij Koninklijke Bouwend Nederland.
18
/
09
/
2023
Mayra Schoolen
3
min leestijd
devider

In de wereld van bouw en infrastructuur zijn vakmensen van onschatbare waarde. Ze dragen bij aan de realisatie van cruciale projecten, maar toch lijken ze vaak in de schaduw te opereren. Het is hoog tijd dat we deze technische toppers de erkenning geven die ze verdienen. In een tijd van intense concurrentie om talent zijn doordacht HR-beleid en waardering voor vakmensen van vitaal belang.


Binnen veel MKB-bedrijven is HR vaak een eenzame functie. P&O- of HR-medewerkers dragen verschillende petten en werken vaak in allen. Soms zien we zelfs financiële professionals die 'HR er ook even bij doen'. Hoewel begrijpelijk, is dit verre van ideaal. HR wordt vaak beschouwd als een secundaire taak naast de kerntaken zoals contractbeheer en salarisadministratie. Terwijl andere kantoorwerkers zich bezighouden met de bouwprojecten zelf, richt HR zich op de mensen achter deze projecten. En al te vaak is er slechts één HR-medewerker, vaak belast met financiële verantwoordelijkheden. Maar niet elk bedrijf kan zich een afzonderlijke HR-functie veroorloven. Dit is waarom HR-professionals zoeken naar verbondenheid met collega's die vergelijkbare uitdagingen delen, en dit is waar HR-bijeenkomsten glansrijk schitteren.

Bij grotere organisaties zien we vaak dat HR een aparte functie heeft, en bij de grootsten zijn er complete HR-afdelingen. Wat deze diverse groepen HR-professionals delen, is een onverzadigbare honger naar kennis en het delen van ervaringen. Het is deze gemeenschappelijke zoek tocht naar verbetering die de drijvende kracht is achter de HR-bijeenkomsten die Koninklijke Bouwend Nederland regelmatig organiseert. De sleutel tot het succes van deze bijeenkomsten is simpelweg aandacht. Aandacht voor HR-professionals en hun cruciale rol. Het draait niet alleen om loonsverhogingen; het gaat om erkenning.

Informatieve HR-bijeenkomsten
Jaarlijks organiseren we informatieve en operationele HR-bijeenkomsten in februari en september, verspreid over drie locaties: Almelo, Oosterbeek en Zwolle. Gezien de groeiende vraag naar strategische HR-thema's hebben we jaren geleden strategische HR-sessies toegevoegd in juni en december, gehouden in Apeldoorn. Dit jaar hebben we bijna 120 enthousiaste aanmeldingen mogen ontvangen voor onze aankomende HR-sessies. Het is begrijpelijk waarom HR-professionals zich aangetrokken voelen tot deze evenementen, omdat ze altijd op zoek zijn naar informatie, kennis en de mogelijkheid om ervaringen te delen met hun collega's.

Het hoofddoel van deze bijeenkomsten is netwerken en kennisdelen. We beginnen altijd met een informele netwerklunch, gevolgd door een snel tempo van besprekingen over actuele thema's. Ondanks het strakke tijdschema zorgen we ervoor dat we in korte tijd de meest cruciale informatie delen. In de afgelopen bijeenkomsten gingen we onder andere in op de stand van zaken betreft CAO-onderhandelingen, het digitale skills-paspoort dat is ontwikkeld door Volandis, de essentie van Risico Inventarisatie (RI&E), de implicaties van het nieuwe pensioenstelsel voor Bouw & Infra (BPF) en Saxion Hogeschool heeft een toelichting geven over het Fast Switch-traject.

Welkom!
Als je lid bent van Koninklijke Bouwend Nederland, ben je van harte welkom om je aan te melden voor deze sessies. Stuur gewoon een e-mail naar regiooost@bouwendnederland.nl. Ben je nog geen lid? Dan nodigen we je graag vrijblijvend uit om deel te nemen. Ook hiervoor kun je een e-mail sturen naar regiooost@bouwendnederland.nl.

Dus, laten we samen waardering tonen voor de mensen die dag in dag uit bouwen aan onze toekomst. Het begint hier, met aandacht voor HR en erkenning voor hun cruciale rol in de bouw- en infrasector.

arrow
terug naar overzicht

verder lezen?
maak nu een gratis
account aan en join

gratis
shape
maak een gratis account aan
Leer vanuit onze eigen community

Ontdek de nieuwste inzichten en trends in HR! Onze artikelen bieden diepgaande informatie en praktische tips om je te helpen excelleren in je HR-rol.